Hepulla on toinenkin lauma, jonka se on ottanut aivan omakseen. Kotimme lähellä asuu kaveriperheemme kahden koiransa kanssa. Se että meistä ihmisistä on seuraa toisillemme niin koiratkin ovat löytäneet yhteisen sävelen (ainakin toistaiseksi). Hepun kaverit ovat niin ikään terrieriheimoa tarkemmalta merkiltään Parsonrussellinterrierejä. Myös isäntäväki Pia ja Tomppa ovat Hepun mielestä vastustattomia kavereita. Erityisesti Pia saa kymmeniä nuolaisuja ja pusuja Hepulta jos ei kerkiä varomaan. Heppu on myös vakaasti päättänyt syödä Pian korvakorut kunhan vain sopiva hetki koittaa.

Vanhempi koirista on Minni. Minni on tullut Ruotsista. Ja kuten ruotsalaistytöt yleensä niin Minnikin on pitkäsäärinen blondi (mustilla merkeillä). Minni muistuttaa lähinnä antilooppia hämmästyttävien loikkiensa ja hyppyjensä ansioista. Minnin suuri pahe on liikkuvan "riistan" jahtaaminen. Espoon härskit cityrusakot saavat kyytiä jos Minni vain pääsee vapaalle. 

 

Minnin seurana asustaa Itavaltalaiskomistus Felix. Felix on 1-vuotias uros, joka tykkää painia Hepun kanssa. Felix ei ole niinkään kiinnostunut pyydystämään/jahtamaan omaa ruokaansa vaan ennemminkin luottaa siihen että ihmiset huolehtivat ruokakippojen täydentämisestä. Felixillä on myös vaativa tehtävä jatkaa sukuaan joskun myös täällä Suomessa.

Minni ja Felix asuu omakotitalossa jossa on nasta nurmipiha. Nurmikkoa onkin hartaasti kasvatettu ja hoidettu. Heppu on toisinaan sitä mieltä että pihaa komistaisi paljaaksi kalutut maa-alueet. Aina tilaisuuden tullen Heppu löytyykin puutarhapöydän alta silppuamasta nurmikkoa, tosinaan myös vesisuihkusta piittaamatta. Jo koska piha on kaikinpuolin turvallinen käy Heppu aika säännöllisesti juoksemassa siellä kavereiden kanssa. Lähinnä kaverit juoksee ja Heppu yrittää pysytellä perässä. Hepun mielestä juokseminen ei ole läheskään niin kivaa kuin kavereiden kanssa painiminen tai esim. kaverin poskessa roikkuminen. Aloitimme Hepun kyläilyt Minnin ja Felixin luona Hepun ollessa vasta ihan pieni. Sillä seurauksella että kävelyt tyssäsivät järjestään heidän talonsa kulmille. Hepun maailma loppui siihen. Turhaan kiskoin häntä jatkamaan kävelyä eteenpäin kun Heppu oli sitä mieltä että turha vaivautua kaikki kiinnostava löytyy Minnin ja Felixin luota.

1802910.jpg

Minni kun on vanhin sekä tietysti myös narttu niin Minni pitää pojat ojennuksessa. Varsinkin Heppu on maan ja hampaiden välissä aina tarvittaessa. Hepun terrierimäinen sitkeys sekä pennunusko putkahtaa esiin aina toisinaan mutta Minni pitää huolen että pentu pysyy lestissään.