Niin kuin kaikkien kansalaisten velvollisuuksiin kuuluu sivistää itseään, on myös Heppu joutunut opinahjoon. Eilen alkoi pentukurssi koirakoulussa. Joitain taitoja ollaan hiottu jo kotioloissa, jotta Hepusta kasvaisi yhteiskuntakelpoinen koira.

Kurssi on tarkoitettu siis alle 1 vuotiaille koiranpennuille. Ryhmässä oli noin 7 koirakkoa. Oli oikein hauskoja erirotujen edustajia. Osa koirista ihmetteli touhua siinä määrin, että suurin huomio kiinnittyi kaikkeen muuhun kun itse asiaan. Heppu saapui paikalle touhua puhkuen ja oli kovasti ihmeissään kun ei päässytkään painimaan uusien tuttavuuksien kanssa vaan piti ruveta aivojumppaan.

Ensimmäiset harjoitukset olivat ihan katsekontaktin luomista, istumisharjoituksia ja maahan menoa. Meillä tuo maahan käsky ei ole kotiolissa vielä ollut menestys, mutta nyt vihdoin sain Hepun namin ansioista maahan. Olin siitä niin innoissani että sitähän piti treenata vielä kotonakin. Lopuksi harjoittelimme hihnassa kulmista vetämättä. JEP JEP! Sitähän sitten saadaankin harjoitella. Heppu sinkoili sinne tänne, teki antilooppi hyppyjä tai yritti istua kun kun piti kävellä. Sillä saralla saatiinkin sitten kotiläksyä eli ensi viikon oppituntia odotellessa.